Forsvareren til den terrortiltalte 16-åringen ønsker lukkede dører når rettssaken begynner tirsdag. Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund reagerer.

Oslo tingretts kjennelse om åpne eller lukkede dører er klar tirsdag eller onsdag, skriver NRK.

– Vi finner det klart uholdbart og åpenbart i strid med selve kjernen i begrunnelsen for åpenhet i rettssystemet, skriver generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening i en merknad til retten.

Statsadvokat Marit Formo har bedt om at navnet på ett ekspertvitne ikke brukes i pressen, men er ellers nøytral til spørsmålet om lukkede dører.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener 16-åringen hadde konkrete terrorplaner i Norge og forberedte disse. Ifølge aktoratet har 16-åringen gjennomført en rekke forberedelser.

Gutten nekter straffskyld og har fortsatt ikke latt seg avhøre. Ifølge forsvarer Andreas Berg Fevang skyldes det at politiet fortsatt har hemmeligholdt deler av etterforskningen.

– I lys av sakens alvor og tiltaltes unge alder er det særlig viktig at han har kjennskap til grunnlaget for anklagene, skriver Fevang.

Rettssaken i Oslo tingrett varer fra 18. til 31. mai.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.