Maria Eschelmüller  ble drept 4. mai 2016. Hun ble brutalt slått i hjel med en jernstang på Brunnenmarkt av en 21 år gammel illegal migrant fra Kenya, som allerede var godt kjent av politiet for narkotikasalg og voldelig opptreden. Foto: Twitter

8. mai skulle det holdes en minnemarkering i anledning av at det var litt over fem år siden Maria Eschelmüller ble drept i Wien. Men venstreekstremister tilknyttet Antifa forsøkte å forhindre markeringen.

Saken er spesiell med tanke på den pågående politiske debatten om kvinnedrap i landet. Men det brutale drapet på Maria Eschelmüller  har i stor grad forsvunnet fra det kollektive minnet, fem år etter den grufulle handlingen.

Mange eksperter ser på dette som åpenbar fiasko fra myndighetene, ifølge Wochenblick.

Det finnes ikke noe minnesmerke over Maria E. Hennes etterlatte partner ble  truet av myndighetene i Wien  med å gi opp leiligheten paret bodde i, fordi han ikke formelt var en overlevende fordi han ikke var gift.

I møte med alle disse urettferdighetene mobiliserte nå en patriotisk gruppe for å markere at de vil holde minnet i live.

Markeringen var planlagt kl. 18.30 på åstedet for drapet. Noen titalls mennesker møtte opp, men flere forteller at de ble forhindret eller forsinket av de venstreorienterte ekstremistene tilknyttet Antifa-bevegelsen.

Disse ropte slagord mot markeringen og kastet kinaputter mot deltagerne. Politiet måtte etterhvert eskortere deltagerne på minnesermonien til T-banestasjonen.

Aktivistene fra Antifa skal også ha angrepet politiet, og fire offiserer ble skadet, ifølge politiet i Wien.

Noen dager tidligere hadde en høyreorientert gruppe hengt opp et symbolsk gateskilt til minne om kvinnen. I følge egne uttalelser ønsket de ikke at ofrene for importert vold skulle glemmes. De ville samtidig påpeke den dobbelte standarden i minnekulturen, som bare instrumentaliserer de dødsfallene som passer inn i den politisk korrekte fortellingen.

Maria Eschelmüller  ble drept 4. mai 2016. Hun ble brutalt slått i hjel med en jernstang på Brunnenmarkt av en 21 år gammel illegal migrant fra Kenya, som allerede var godt kjent av politiet for narkotikasalg og voldelig opptreden.

Det er ikke mange dager siden 3. mai, hvor det ble avholdt en stor demonstrasjon mot kvinnedrap i Wien, hvor også folk fra den radikale venstresiden deltok.

Selv om deltagerne på minnemarkeringen for Maria faktisk ble truet av 120 Antifa-aktivister, flere bevæpnet med baseball-køller, så beskrev ORF saken som en konfrontasjon mellom «høyreekstremister» og en spontan reaksjon fra «venstreaktivister».

Politiet rykket ut med opp mot 100 betjenter, og forhindret personskader. Ingen ble arrestert.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.