Kinas FN-delegasjon ber andre land holde seg borte fra en FN-konferanse om situasjonen for uigurene i Xinjiang-provinsen.

I klare vendinger oppfordrer Kina flere land til ikke å delta i FN-konferansen som arrangeres neste uke av Tyskland, USA og Storbritannia, i samarbeid med NGO-er som Human Rights Watch og Amnesty International, ifølge Reuters.

– Dette er en politisk motivert begivenhet. Vi anmoder om at din delegasjon ikke deltar i dette antikinesiske arrangementet, heter det i kunngjøringen som er sendt til andre FN-delegasjoner.

Kina anklager arrangørene for å bruke «menneskerettighetene som et politisk redskap til å blande seg inn i Kinas interne anliggender i Xinjiang og skape splid og uro og forstyrre Kinas utvikling».

Formålet med konferansen er å «diskutere hvordan FN-systemet, medlemslandene og sivilsamfunnet kan bidra til menneskerettigheter for folk i etniske tyrkiske grupper i Xinjiang», heter det i invitasjonen.

Rettighetsgrupper sier at minst en million uigurer og andre fra hovedsakelig muslimske minoritetsgrupper er blitt internert i leirer i Xinjiang nordvest i Kina. USA har kalt behandlingen folkemord.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.