Filippinenes utenriksminister brukte svært udiplomatiske vendinger da han mandag ba kinesiske skip komme seg ut av omstridte havområder.

Den siste runden i ordkrigen mellom de to landene om grensene for de ressursrike områdene startet i mars da hundrevis av kinesiske båter ble oppdaget inne i det Filippinene kaller sin økonomiske sone.

– Kina, min venn, hvor høflig kan jeg si dette? La meg se. Hva med «kom dere for helvete ut», tvitret utenriksminister Teodoro Locsin mandag.

Kina har avvist gjentatte pålegg fra regjeringen i Manila om å trekke tilbake båtene, og spenningen er økende ettersom filippinske marinefartøyer patruljerer inne i sonen.

Det omstridte området er Scarborough-grunnen, en av regionens beste fiskeområder. Begge land krever retten til ressursene her. Filippinene hevder at Kina krenker filippinsk suverenitet.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.