Etter at Stortinget fikk stoppet salget av Bergen Engines til et russisk-eid selskap, har nå et amerikansk selskap meldt seg som interessent. De vil ha sikker strømforsyning til hasjplantasjer og bitcoin-produksjon. Det er Bergens Tidende som har saken, som kan minne om en køpenickiade.

Saken er videreformidlet av NTB, kl 01:44, natt til onsdag:

Amerikanere vil kjøpe Bergin Engines og selge motorer til cannabisbransjen

Hva som skjer med motorfabrikken Bergen Engines er fortsatt uklar. Et sveitsisk selskap ønsker å kjøpe fabrikken av dagens eier, Rolls-Royce. Nå melder et amerikansk IT-selskap også interesse, skriver Bergens Tidende.

Power Analytics lager programvare for styring av motorer, og ser et stort potensial i motorene fra Bergen Engines. De vil bruke bergensmotorene i kombinasjon med sol- og vindkraft for å generere strøm til kraftkrevende kunder.

– Cannabisindustrien, i likhet med bitcoinutvinning, trenger mye strøm. Drivhusene må ha en konstant temperatur, og produsentene risikerer høye regninger og strømbrudd fra nettet. Det vanlige nettet er ikke stabilt nok, sier selskapets sjef Keith Barksdale til BT.

Han sier at prisen som det russiskeide selskapet som først skulle kjøpe Bergen-selskapet, rundt 1,5 milliarder kroner, høres grei ut.

Cannabis er legalisert i flere amerikanske delstater, både som rekreasjonsrusmiddel og til medisinsk bruk, og det er en industri i sterk vekst. (©NTB)

Leser en selskapets eget skryt, kan det se tilforlatelig ut at Barksdale ikke har problemer med å betale 1,5 milliarder kroner,

Our platform fuses communications, infrastructure, and cutting-edge technology to improve availability, visibility, and reduce costs.  The Paladin® platform protects trillions of dollars across billions of transactions in real-time.

Vår plattform smelter sammen kommunikasjon, infrastruktur og banebrytende teknologi for å forbedre tilgjengelighet, synlighet og redusere kostnader. Paladin®-plattformen beskytter billioner av dollar over milliarder av transaksjoner i sanntid. (Power Analytics)

Nettsider fylt av selvskryt er ikke alltid de beste kildene. Det første tegnet på at Power Analytics med sin sjef Keith Barksdale kanskje vil kunne få problemer med å hoste opp kjøpesummen, finner vi hos Zoom Info:

Skjermdump Zoom Info.

25 ansatte og fire millioner US dollar (ca 33 millioner norske kroner) i inntekter høres lite ut oppimot kjøpesummen på 1,5 milliard kroner. Bergens Tidende presenterer et bilde av Keith Barksdale, som opplyses å være en skjermdump fra selskapets hjemmesider.

Skjermdump E24/BT.

Dette bildet finner vi ikke igjen, verken på selskapets hjemmesider eller ved søk på Google. Derimot finner vi et bilde på LinkedIn, av en som heter det samme, og som ligner mye:

Keith Barksdale, slik han selv fremstiller seg på LinkedIn.

Denne Keith Barksdale-profilen opplyses å være til eieren av Xecute Athletics, et selskap med 53 følgere på en Facebook-side som hadde sin siste postering for ti år siden!

Vel er cannabis og bitcoin trendy og børsvinnere i USA,  men denne historien stinker av at noen har tatt for seg av varene som her omtales.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.