Adidas går mot underskudd for første gang på 31 år. Det ser ut til at bruddet med Kanye West har mye av skylden.

Det tyske selskapet rapporterer om et underskudd på 724 millioner euro i siste kvartal i 2022, melder CNBC.

Adidas brøt med rapperen og motedesigneren Ye – tidligere kjent som Kanye West, ansiktet til merket Yeezy – i oktober etter at han kom med en rekke antisemittiske kommentarer.

Samarbeidet mellom West og Adidas var svært lukrativt for begge parter. For West betød bruddet at hans formue sank med 1,5 milliarder dollar, slik at han ikke lenger kan kalle seg dollarmilliardær.

Et massivt varelager av Yeezy-produkter skaper problemer for Adidas. Varene skal ha en verdi på 1.2 milliarder euro, og selskapet aner ikke hva de skal gjøre med lageret. Selskapet eier fortsatt rettighetene til Yeezy-kolleksjonen, men vil ikke selge skoene.

Adidas forventer et omsetningstap på rundt 10 prosent det neste året. Norske Bjørn Gulden, som tok over som direktør i selskapet i januar, sier at de tror de kan bli lønnsomme igjen i 2024.

– 2023 blir et overgangsår for å legge grunnlaget for 2024 og 2025, sier Adidas-sjef Bjørn Gulden i en uttalelse. Selskapet planlegger også å redusere utbyttet til aksjonærene i år. (NTB)

Yeezy-kolleksjonenbidro i fjor med 1,2 milliarder euro i inntekter og 500 millioner i overskudd.

Les også:

Trump får kritikk etter middag med Kanye West og den hvite nasjonalisten Nick Fuentes

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.