Australia nekter delstaten Victoria å slutte seg til Kinas gigantiske såkalte belte og vei-initiativ. Det kan føre til reaksjoner fra Kina.

Forholdet mellom Australia og Kina er fra før preget av spionasjeanklager og dårlig stemning, og nå altså konflikt om belte og vei-initiativet, Kines gigantiske plan om å knytte nasjonene i Eurasia-regionen sammen gjennom samferdselsårer.

Kina har fått kritikk for at prosjektet setter fattige land i dyp gjeld. En fjær i hatten for prosjektet har vært Australias deltakelse gjennom Victoria. Men avtaledokumentene som ble underskrevet i 2018 og 2019, er nå revet i stykker etter at regjeringen erklærte at prosjektet ikke er i tråd med Australias utenrikspolitiske prioriteringer.

Kinas ambassade i Australia kaller avtalebruddet urimelig og uakseptabelt.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.