NTB

Russlands president Vladimir Putin er blant de ventede deltakerne på et forum for å diskutere infrastrukturprosjektet kjent som Belte-vei-initiativet.

Forumet er det tredje møtet for å diskutere framgangen i det massive kinesiske infrastrukturprosjektet, og holdes 17. og 18. oktober i Beijing.

Putin skal ha bekreftet at han vil delta da han møtte med Kinas utenriksminister Wang Yi i Moskva i september, ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Tass. Putin skal også trolig til Kirgisistan torsdag, men dette er ikke bekreftet av Kreml.

Belte-vei-prosjektet er en storstilt infrastrukturplan som skal utvide Kinas rolle i verdenshandelen og skaffe landet økt politisk innflytelse. Prosjektet ble først kunngjort for ti år siden.

Turen til Kirgisistan og Kina blir hans første utenlandsreise etter at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) utstedte en arrestordre for Putin i mars. Verken Kina eller Kirgisistan har undertegnet Romavedtektene, og kan derfor ignorere arrestordren.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.