Politiet i Columbus, Ohio, skjøt og drepte en 16-åring som forsøkte å stikke ned en annen person med en kjøkkenkniv tirsdag. Politiet handlet i henhold til fullmakter. Men siden det var en svart person blir hun løftet frem som offer.

16-åringen oppgis å hente Makiyah Bryant. Moren hennes sier hun var en kjærlig, fredsæl, moderlig jente. Tirsdag kveld var hun ikke spesielt moderlig.

Opptak fra kroppskameraet til politimannen som skjøt, viser at jenta så ut til å forsøke å stikke to personer med kniv, hvorav den ene var en ung kvinne, og en kniv som så ut som en kjøkkenkniv, lå ved siden av henne på bakken etterpå.

I henhold til Ohios lover har politiet lov å bruke dødelig makt for å beskytte seg selv eller andre, og etterforskningen vil vise om dette var et slikt tilfelle, sa fungerende politisjef Michael Woods på en pressekonferanse. (NTB)

Men i det klimaet som hersker i USA ble politimannen som skjøt umiddelbart hengt ut på nett av bl.a.baseballstjernen LeBron James som la ut bilde og skrev: -Du er nestemann.

Det må tolkes som en trussel. Lebron James har 50 millioner følgere på Twitter.

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.