Det er et felles trekk ved SVT, DR og NRK: De er alle spydspisser for islam i Norden. Nå under ramadan skal de la islam skinne. Det er ikke snakk om en kritisk dekning.

Statskanalene skal feire ramadan og vise at de ønsker muslimer integrert i våre samfunn. Det de ikke vil innrømme er at der islam kommer inn må noe annet ut. Det blir mindre plass til religionskritikk, likestilling og individualisme. Men det drukner i velkomsten. Nå har islam vært så lenge i våre land at det er på tide å ønske muslimer velkommen innenfor, synes å være tanken.

Folk som har forsøkt å påpeke at islam i sin natur er uforenlig med demokrati, er blitt skjøvet til side. Myndighetene omfavner det offisielle islam med åpne armer. Statskanalene kringkaster ramadan på våre vegne. Vil folk det? Forstår de hva det innebærer? DR har invitert en representant fra Islamisk Trossamfund til å svare på spørsmål om ramadan. Han har tidligere sagt at islam i noen tilfeller er berettiget til å bruke vold.

Det underlige er at mediene har sluttet å være medier. De er representanter for myndighetene som har en offisiell rolle. Dette er en rolle medier har i samfunn vi tidligere ikke pleie å sammenligne oss med.

Document vil fortsette å opprettholde rollen som et demokratisk medie på norsk grunn. Det er altfor mange problematiske sider ved islam til at vi kan være med på feiringen. Den har en sterk bismak.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.