Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (Krf) gir nuss til en kalv på kongsgården i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) slakter MDGs forslag om å halvere norsk kjøttforbruk.

I utkastet til MDGs nye partiprogram står det at partiet skal ha som langsiktig mål å halvere nordmenns kjøttforbruk. Det får landbruksminister Bollestad til å reagere.

– Vi spiser ikke for mye kjøtt. Og i store deler av landet er det bare kjøtt vi kan lage, sier landbruksministeren.

– En halvering av norsk kjøttforbruk, vil føre til at mange bønder må slutte med matproduksjon, og at vi må importere mer mat. Det er feil vei å gå, skriver Bollestad i Nationen.

– I snitt spiser vi nordmenn i dag omtrent så mye kjøtt som kostholdsrådene tilsier. Noen spiser for mye, og bør redusere litt. Andre kunne kanskje spist litt mer. For de aller fleste av oss vil kjøtt være en naturlig del i et sunt og bærekraftig norsk kosthold, også i fremtiden, skriver hun.

Forslaget behandles på MDGs landsmøte fredag. Oslo MDG vil at målet skal nås innen ni år. Sammen med Grønn Ungdom foreslår de å en sluttdato for halveringen av kjøttforbruket til 2030. I tillegg vil Grønn Ungdom forby all kjøttreklame.

MDG skal nå målet ved å doble momsen på kjøtt, og innføre en egen kjøttavgift, ifølge Klassekampen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.