Bent Høie og Camilla Stoltenberg slet med å begrunne hvorfor Trondheim må stenge ned når det ikke finnes smitte der. At det kunne bli som i Ålesund lød hult. Da har man i prinsippet gitt seg selv carte blanche til å holde samfunnet nedstengt på ubestemt tid.

Folk flest forstår hva det betyr: Konkurser. Bedriftene har kommet til veis ende. Det finnes ikke flere reserver å tære på. Det er ikke vanskelig å ha sympati med restauratører og hotelleiere som bittert må se åpningen av sesongen knust. De statsansatte risikerer ingenting. Burde ikke det mane til en viss tilbakeholdenhet?

Pandemien er ved å utvikle seg til en permanent krise. Den gir politikerne stor makt over befolkningen. Er det slik at de venner seg til kontrollen og ikke vil gi slipp?

Politikerne og mediene vil innbille oss at det unormale er normalt. Men vi hører stadig flere foruroligende mennesker som ikke orker mer og gjør det slutt.

Hvis dette fortsetter når våren kommer, kan mange gi opp. Vi frykter at ungdommen vil bli uregjerlig, ikke bare i Norge, men Europa De tendensene til uro som vi har sett blaff av, kan bli mye større.

I USA har Biden skapt kaos på grensen i sør, men nekter å ta ansvaret. Mottakssentrene er smekkfulle og forholdene er forferdelige, men hverken Biden, Harris eller Mayorkas vil innrømme at situasjonen er ute av kontroll.

Langt fra alle migrantene blir testet og de slippes ut i det amerikanske samfunnet. Dette er den samme administrasjonen som krever at alle går med munnbind hele tiden.

Det henger ikke sammen.

Demokratene herjer med folks psyke. Det var ikke en «hvit mann» som drepte ti i Boulder, Colorado, men en syrisk immigrant. Da var ikke gjerningsmannen like interessant for mediene. De og Demokratene fokuserte i stedet på våpenkontroll.

Konservative kommentatorer erkjenner at Biden med overlegg har skapt kaos ved grensen. De visste hva de gjorde da de åpnet opp.

For nordmenn er det vanskelig å forstå at Demokratene endrer lover og bevilger penger som om det er en hjemmealenefest. Hvordan vil USA se ut når partyet er over?

Vi finner elementer av Bidens galskap i vår egen andedam: Innvandrerne er supersmittespredere, men det er det ikke lov å si. Da heller fokusere på skjenkestopp og antall gjester på hytta. Alle forstår at man kompenserer for manglende mot i Groruddalen. Det er lettere å herje med nordmenn til fjells eller til vanns.

Episoden ser dere her kl 21:30 i kveld:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.