Franske spesialstyrker utenfor Paris. Illustrasjonsfoto: Philippe Wojazer / Reuters / Scanpix.

Det franske senatet har to ganger stemt for at politi kan bære våpen offentlig selv når de ikke er på jobb. Venstresiden var voldsomt imot, men forslaget gikk gjennom. Politifolk ønsker å kunne avverge et nytt Bataclan. Hele 90 mennesker ble drept da jihadister omgjorde en popkonsert til et slaktehus.

Loven tillater at politi ikke bare får bære våpen på fritiden, men også kan ta det med inn på konserter, museer eller andre typer arrangementer.

Venstreorienterte representanter var bekymret for hva som kunne skje hvis politfolk drakk.

French Interior Minister Gérald Darmanin pointed out during the Senate’s debate that police officers carrying weapons while off-duty is not a new phenomenon. Since 2016, officers have had the right to carry their firearms outside working hours if they have requested it from superiors. Today, more than 30,000 officers in France bring their firearms home.

“We’re not setting the world on fire,” Darmanin said of Article 25.

France’s Senate approves the right of police to carry weapons off duty 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.