Britene har sine egne problemer med å håndtere terrorfaren. Som kjent bærer ikke politiet våpen til daglig og nå sliter man med rekrutteringen til de bevæpnede styrkene. Ikke fordi politi ikke tør å bære våpen, men fordi de er redde for behandlingen de vil få hvis de må bruke våpenet.

Police chiefs are struggling to recruit enough officers willing to carry a gun to tackle a Paris-style terror attack, because they fear they will be treated as criminal suspects if they use their weapon in the line of duty, the country’s top firearms officer has warned.

Deputy chief constable Simon Chesterman said potential recruits were being deterred because of fears they could spend years under investigation after a decision to fire on a suspect.

Chesterman added: “Morale among firearms officers is poor. They are more than prepared to put themselves in harm’s way to protect the public. What they are worried about, in the event they have to use lethal force, is that they make a split-second decision and are pulled apart for up to 10 years.”

Det er liten støtte å få fra de overordnede skulle krisen være inne og man må ta en rask beslutning. Hvorfor ta sjansen og risikere en ellers god jobb med en tidlig og brukbar pensjon?

Etter terrorangrepet i Paris i november vurderte britene at de hadde behov for å trene opp 1500 ekstra bevæpnede politibetjenter. Det er bare halvparten som består treningen, så utgangspunktet er 3000 frivillige. Dette antallet sliter de med å finne. I teorien trenger de tre bevæpnede politibetjenter for å håndtere en bevæpnet terrorist, sier politiet. Mange byer i Storbritannia er sårbare.

Che Donald of the Police Federation, who represents the current 5,647 firearms officers, said while major cities such as London had sufficient cover, other large towns and cities did not. “Currently there are not enough firearms officers who could deal with an incident in quite a lot of areas of Britain.”

police

Kanskje ekstra bekymringsverdig at det er den røde og politiske korrekte The Guardian som formidler problemet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.