Veterans Against Terrorism har allerede 8500 medlemmer. De tilbyr seg å danne en ubevæpnet hjemmefrontsgruppe for å hjelpe politiet med å håndtere den enorme mengden av radikaliserte muslimer i Storbritannia.

I forrige måned marsjerte Veterans Against Terrorism i Manchester. Den 5. august vil 30.000 av dem marsjere i London gjennom Westminster til Trafalgar Square. De vil formelt presentere sitt tilbud til statsminister Theresa May samme dag.

Medlemmer i gruppen har uttalt seg om frustrasjonen etter å ha kjempet mot jihadistene i Midtøsten bare for å oppdage at de returnerer til Storbritannia og går fritt i gatene. Initiativtaker og leder Dan McDevitt kommenterte:

“We have more than 3,000 suspected jihadi terrorists and we know our security services, who are doing a good job, just cannot monitor all of them properly. The Prime Minster has said ‘enough is enough’ and we agree. Our solution is simple – deport all nonBritish citizens who cause serious concern and place GPS tags on the British ones.”

Britiske veteraner som marsjerer mot terrorisme. De er et kjent og kjært syn – britene applauderer dem hvert år under Remembrance Day. 

Gruppen vil også drive kampanjer for større bevilgninger til politiet.

Dan McDevitt sa:

“If beat police officers had all been carrying Tasers, they might have been able to tackle the London terrorists sooner. The reason all police officers don’t carry Tasers isn’t because of the cost of the Taser itself, it’s the cost of training.”

En annen av organisatorene, Sean Smart, la til:

“Some of us have served just two years while others, like myself, served for 24 years to defend both our country and Europe from terrorism. The whole point was to keep this stuff away from Britain, but despite our best efforts we are seeing attacks like Manchester and London. I feel we could be utilised here at home. We could act like eyes and ears, and use our skills. It’s not vigilantism. We don’t want to use weapons. I mean a Home Guard without weapons or uniform so we can integrate.”

Tidligere SAS helt, Phil Campion, er gruppens offisielle talsperson: “We aren’t racial, or political – our interest is the safety of the people of the United Kingdom.”

Phil Campion

Veterans Against Terrorism har fått støtte av andre veteranorganisasjoner, inkludert British Army Muslim Association som har mange tusen medlemmer.

Det skal holde hardt å avfeie britiske krigsveteraner som hylles og beundres som «høyreekstreme».

Daily Express

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂