«Allment akseptert idé nr. 6: Den store utskiftningen er et høyreekstremt begrep. Feil», lyder bakgrunnsteksten i Front Populaires studio den 9. mars 2021 (Michel Onfray t.v.).

Den franske filosofen og forfatteren Michel Onfray, som nylig advarte om at tiden er i ferd med å renne ut for den vestlige sivilisasjonen, er ikke redd for å gi seg i kast med samtidens mest brennbare spørsmål, og han mangler heller ikke arenaer til formålet.

Foruten å ha grunnlagt sitt eget folke­universitet og skrive bøker på løpende bånd, har Onfray sammen med Stéphane Simon startet sin egen nettavis, Front Populaire, som også lager tv. Sist tirsdag var et av temaene i en tv-sending befolknings­utskiftningen.

«Finnes det en stor utskiftning?» spør Onfray under sendingen, og fortsetter:

«FN sier ja, demografien sier ja og de innfødte sier ja. Men hvis Renaud Camus sier ja, svarer man nei, han er fascist.»

Onfray fastslår i praksis at utskiftningen pågår, men at det ikke er akseptabelt å uttrykke motvilje mot fenomenet, slik Camus har gjort i flere bøker.

Med FN sikter Onfray til utredninger fra organisasjonen, den første av dem i 2001, som analyserer hvorvidt «replacement migration» er en løsning på problemet med aldrende befolkninger verden rundt, ikke minst i Europa.

Blant demografene som bekrefter at dette er hva som rent faktisk skjer, fremhever Onfray arbeider av Michèle Tribalat, som i likhet med Camus er blitt filleristet for dem.

Temaets brennbarhet gikk over i hysteri da det ble kjent at Brenton Tarrant – terroristen som skjøt og drepte 51 mennesker og skadet 40 andre i to moskeer i Christchurch, New Zealand, under fredagesbønnen den 15. mars 2019 – hadde skrevet et manifest der befolknings­utskiftning var hovedtema. Etter grusomhetene ble manifestet forbudt i Australia og New Zealand.

Men den franske filosofen gir altså katten i at pene mennesker ikke vil drøfte tanker som også har streifet veldig stygge mennesker. Hvis man skal ta jobben sin som intellektuell alvorlig, noe nesten ingen gjør lenger, har han da heller ikke noe valg. Skulle man slutte å si at to pluss to er fire selv om en massemorder skulle si det også?

Onfray var ikke snauere enn at han utvidet begrepet utskiftning til også å gjelde det åndelige, melder Valeurs Actuelles. Det jødisk-kristne er i ferd med erstattes av islam både i Frankrike og ellers i Europa, sa Onfray ifølge det franske nyhetsmagasinet.

For den som er oppvokst med at det er den naturligste ting av verden å sette ord på ting som enhver kan se med sine egne øyne, er det ikke så lett å venne seg til at disse skal være tabu i offentligheter som påberoper seg å tilhøre opplyste kulturnasjoner.

Men der er vi i dag. Onfray stritter imot, og det bør alle andre gjøre også. Alternativet er å svelge en virkelighetsoppfatning hvor historien leses som at apacher også hadde innvandret til Amerika fra England.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Lei av Facebook? Der finner du heller ikke saker som denne. Følg oss på MeWe.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.