Schleswig-Holsteins delstatsparlament i Kiel. Olaf Kosinsky / Wikimedia Commons.

I den tyske delstaten Schleswig-Holstein tar SPDs partigruppe i delstats­forsamlingen til orde for å gi personer med migrasjons­bakgrunn forrang ved offentlige ansettelser, dersom deres kvalifikasjoner er ekvivalente med andre kandidaters.

Andelen personer med migrasjons­bakgrunn i befolkningen må etter det sosial­demokratiske partiets oppfatning gjenspeiles i forvaltningen, skriver Die Zeit.

SPD kan ikke gi noen opplysninger om hvordan de nøyaktig vil definere migrasjons­bakgrunn.

Som forbilde anfører SPD delstaten Hamburg, der andelen nyansatte med migrasjons­bakgrunn nærmer seg en målsetning på 20 prosent.

Integrerings­politiker Serpil Midyatli og innenriks­politiker Thomas Rother kritiserer at lite blir gjort med den planlagte integrerings- og deltagelses­loven i Schleswig-Holstein.

SPD er opposisjonsparti i Schleswig-Holstein, der delstats­regjeringen er en koalisjon mellom CDU, det fridemokratiske partiet FDP og De grønne.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.