Det er slående hvor parallell utviklingen i USA er med det som skjer her hjemme. Hvis vi godtar politikkens overflate, ser alt bra ut. Men spiss ørene og skjerp sansene. Det er noe som ikke stemmer. Politikerne later som om de har stor omsorg for befolkningens ve og vel, men etter et år klarer de ikke skjule sin autoritære stil. De snakker til voksne mennesker som om de var barn.

Nå hausses smittetallene opp, men hvis man tester mer, finner man mer smitte. Hva med dødeligheten? Hva med innleggelsene? Man forholder seg ikke til at pandemien går sin gang, men at den ikke er farlig for unge mennesker. Hvorfor nevner Erna Solberg stadig at unge mennesker smittes?

Biden har gjort bruken av munnbind til mer enn et helsetiltak. Det fremstilles som et patriotisk tiltak. Du skal vise at du bryr deg og tar hensyn. De fleste tar hensyn på steder som offentlig transport, men myndighetene har gitt etter for å trå på bremsen, uten å ville se på konsekvensene.

Nå overføres tvangen på vaksiner. Mange mennesker ønsker ikke å ta vaksinen, av ulike grunner, men vi beveger oss mot en situasjon der det legges et stort press på de uvaksinerte.

De vaksinerte er ikke truet av dem. De uvaksinerte er bare en fare for seg selv. Det logiske poenget blir oversett. I stedet fokuserer man på at de uvillige er upatriotiske og usolidariske.

Dette er farlige strenger.

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.