Sylvi Listhaug, Fremskrittspartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

FrP faller videre og får en ny bunnotering på VGs partibarometer. Også MDG, Ap og Sp har lite å juble over. For Høyre ser det derimot vesentlig lysere ut, med en markant oppgang.

VG omtaler sin nyeste måling, og kaller resultatet for FrP for en «katastrofemåling».

Hvis Siv Jensens kroning av Sylvi Listhaug som sin etterfølger har ført til en «Sylvi-effekt», er dette dårlige nyheter for FrP.

Partiet får nemlig en ny bunnotering på VGs målinger for andre måned på rad – og er nesten halvert fra stortingsvalget i 2017. Kun 35 prosent av dem som stemte på FrP da, ville gjort det i dag, skriver VG.

Kun 7,8 prosent ville stemt FrP, det er ned 0,9 fra forrige måling.

Høyre har derimot en oppgang i målingen ( +1,5, til 27,8 prosent) og er Norges største parti.

De to øvrige borgerlige partier, Venstre og KrF, ligger begredelig til under sperregrensen.

Heller ikke de rødgrønne partiene Ap og MDG har mye å juble for. Ap faller med 0,6 og ender på 22,2 prosent. MDG gjør nok en svak måling og ligger under sperregrensen med 3,6 prosent.

Senterpartiet har denne gangen ikke all verden å glede seg over i VGs partibarometer for mars. Partiet får riktignok sterke 18,6 prosent, men det er en tilbakegang på 0,2 siden sist.

På ytterste venstre fløy øker SV med 0,4 til 7,7 prosent, mens kommunistpartiet Rødt går frem 0,5 til 4,7 prosent. Det vil si at begge disse to ytterliggående partiene ligger an til å styrke seg i Stortinget ved høstens valg, om disse tallene skulle stå seg.

Andre faller 1 prosentpoeng, til en oppslutning på 1,8 prosent.

Viktig lesning fra Document Forlag: 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.