Det blir stadig tydeligere at covid-regimet er bygget på noen uuttalte forutsetninger. Disse trer tydeligere frem når vaksinen begynner å virke blant eldre og vi får undersøkelser med overraskende tall: Hittil i år er det ikke rapportert smittede i Oslo-områdets 3.000 butikker og serveringssteder. Likevel går man til ny nedstengning. Det er ingen adekvat reaksjon. Noe er feil i virkemidlene. Man har låst seg til en bestemt reaksjonsmåte. Helsepersonell har lenge vært kritiske til nedstengningen.

Alle gudstjenester i Oslo er avlyst. På Lillestrøm har pateren holdt utendørsmesse i St.Magnus-kirken. Da står man med stor avstand i et utendørsatrium. Forrige helg ble også det avlyst av kommunelegen. En slik avlysning virker helt ute av proporsjoner.

Pandemien har vært en stor belastning. Kunne presset vært mindre? Hvis hverdagen hadde vært mer normal ville tiltakene vært lettere å bære. I stedet ble det en permanent unntakstilstand. Ikke bra.

Verre er det at man mens folk tror og håper å se lys i enden er det politikere som vil forlenge unntakstilstanden. I USA kalte Biden guvernøren av Texas, Greg Abbott, for neandertaler fordi han opphevet tiltakene. Biden har seilt på pandemien. Den har gitt Demokratene makt.

I California sier guvernør Newsome at de ikke skal tilbake til hvordan det var, de skal ha en ny normal, med større Equity. Equity er det nye slagordet. Det betyr likhet i resultat. At ingen skal prestere bedre enn andre. Hvis det blir normen kommer nivået i samfunnet til å falle til et nivå der samfunnet blir dysfunksjonelt. I et slikt samfunn er det bare eliten som  lever et trygt liv. De eneste som har råd til det.

Se våre daglige sendinger på YouTube og Rumble. Dagsorden har premiere kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider,  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. Kveldens sending ser du her kl. 21.00:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.