En mann sitter ved et kafébord i Rinkeby utenfor Stockholm. Sverige er totalt forandret, og myndighetene veksler mellom å si at slik må det være og at de ikke har sett de negative konsekvensene. De blir like overrasket hver gang. Det er ikke svenskene. De har lært. Foto: Andres Kudacki/AP/NTB

Sverige vil gjerne være best. Nå skriver svenskene seg inn i historien som landet som hurtigst skiftet ut sin egen befolkning. Andelen nyfødte med utenlandsk bakgrunn har nådd 31 prosent. Mange vil si at vippepunktet for lengst er passert. Fremtiden finnes på fødestuen.

I Sverige har cirka 28 procent av personerna invandrarbakgrund. Då räknas invandrare och svenskfödda med två invandrarföräldrar. Svenskfödda med en svenskfödd och en utlandsfödd förälder räknas som hälften svensk och hälften person med invandrarbakgrund. Det är betydligt högre siffror än 28 procent personer med invandrarbakgrund på dagisen och betydligt lägre siffror än på pensionärshemmen. År 2019 föddes 31 procent av bebisarna i Sverige av utlandsfödda kvinnor medan 13 procent av dem som dog var utlandsfödda.

Befolkningsutskiftningen er en politisk villet politikk som kun Sverigedemokraterna har motsatt seg. Det vil være vanskelig å løpe fra det politiske ansvaret, selv om Stefan Löfven ved hver overraskende utvikling sier: Jag såg inte det här komma.

Utlendinger, hovedsakelig fra Midtøsten og Maghreb-landene, overtar de tre største byene.

Bland unga män 15 – 44 år har runt 50 procent invandrarbakgrund i Sveriges tre största städer. I Malmö är unga män med invandrarbakgrund i klar majoritet medan de snart är i majoritet i Stockholm och Göteborg.

Norske medier og politikere er bare i liten grad opptatt av hva det vil bety for Norge at svenske storbyer domineres av Midtøsten-kultur. For de nyinnvandrede blir ikke svensker.

Det snakkes om polariseringen i USA. Men hva med polariseringen i vårt naboland?

Kjønnsbalansen forrykket

Men det er verre enn som så: Svenske myndigheter har sluppet inn så mange unge menn at kjønnsbalansen i samfunnet er kommet i ulage.

År 2016 rapporterade BBC att det i Sverige finns 123 pojkar per 100 flickor i åldersgruppen 16 – 17-åringar eftersom politikerna har tagit emot mycket fler pojk- än flickinvandrare. Om det finns 123 män och 100 kvinnor i en viss åldersgrupp kommer cirka 20 procent av männen att få leva sina liv ensamma.

Disse unge mennene er underutdannet og utilpasset både sosialt, kulturelt og religiøst. De rekrutteres derfor lett inn i kriminalitet. Kriminaliteten er på et nivå som en normal politistyrke ikke er skikket til å seg av.

Likevel sier Löfven: Jag såg inte det här komma.

Enkel hoderegning

Det er det samme som å si at man ikke forstår enkel hoderegning: Svenskene føder 1,7 barn, mens utlendinger ligger på mellom tre og fire; ikke alle, men mange grupper. Når innvandrerbefolkningen har nådd Sveriges nivå, går det fort og av seg selv.

Sverige ligger på 1,7 barn per kvinna, 1,6 för svenskfödda och 2,0 för utlandsfödda. Med en sådan fertilitet (1,6 barn per svenskfödd kvinna) minskar generationernas storlek med 75 procent på fem generationer. Varje generation är 24 procent mindre än den föregående.

I Sverige finns många invandrare från Palestina (3,8 barn per kvinna), Algeriet (3,0), Afghanistan (4,8), Pakistan (3,6), Irak (3,8), Syrien (2,9), Iran (2,1), Turkiet (2,1), Libanon (2,1), Indien (2,2), Somalia (6,1), Eritrea (4,1), Etiopien (4,4) och Filippinerna (2,6). Av dessa 14 invandrarländer med hög fertilitet har alla utom Filippinerna och Indien en afrikansk eller muslimsk befolkning.

Raymond jubler over at Oslo blir som Sverige

Særlig Oslo er inne i den samme utviklingstrenden. Raymond Johansen jubler fortsatt over befolkningsøkningen og vil ikke se problemene. Når han får problemer med smittetallene, får han regjeringen til å vedta skjevfordeling av vaksinene.

Sverige hade sju miljoner invånare år 1950, jämfört med tio miljoner år 2020. FN beräknar att Sverige kommer ligga på 13 miljoner år 2100. Förmodligen beräknar de inte att etniska svenskar ska bli mormoner och få hög fertilitet utan att muslimer och afrikaner kommer få många barn och fortsätta invandra till Sverige. Många av de stora invandrargrupperna i Sverige kommer från länder med skyhög fertilitet.

Svenske myndigheter fører ikke statistikk over den etniske sammensetningen av befolkningen. Det gjør heller ikke den norske. Man vil heller ikke svare på sammensetningen av smittede eller belegg på intensiven. Det dukker hele tiden opp forhold som reflekterer negativt på innvandrerne. Men slik statistikk vil også reflektere hva myndighetene har gjort. Det er deres politikk. Det er m.a.o. også seg selv de beskytter.

De vil ikke stå til ansvar.

Den finske forskeren Tarvainen sier svenskene havner i mindretall litt over midten av århundret.

Kyösti Tarvainen säger att muslimska kvinnor i Sverige får 2,8 barn. Hans beräkningar är att etniska svenskor får 1,7 barn och att etniska svenskar hamnar i minoritet år 2058.

Men lenge før dette er Sverige forandret til ugjenkjennelighet.

Det har allerede skjedd, og Norge er på god vei.

 

 

Gästskribent ROBIN ERIKSSON: 31 procent av nyfödda i Sverige har utlandsfödda mammor

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.