Biden har sparket 50 riksadvokater og kontrollerer nå alle tre grener av forfatningen. Det i seg selv burde være nok til å avholde Republikanere fra å stemme for Garland, som gjorde en svak figur under utspørringen. Foto: J. Scott Applewhite/AP/NTB

Mens Trump måtte kjempe for hver tomme for å få godkjent sine kandidater, kan Biden innkassere den ene statsråd etter den andre. Onsdag var det Merrick Garland som ble godkjent med tilslutning av 20 Republikanske senatorer, blant dem Mitch McConnell og Chuck Grassley.

Det er vanskelig å forstå hva som får en nestor som Grassley til å stemme for Garland. Han kjenner bakteppet. Under høringen unnlot Garland å svare på sensitive spørsmål som: Hvordan ser du på ulovlig grensekrysning? Garland ville innbille senatorene og publikum at det hadde han ikke tenkt på. Slik var det på punkt etter punkt: Garland ville ikke svare.

Men han var klar på at at han ville gå etter høyreorienterte.

In his confirmation hearing several weeks ago, Garland said his first briefing as attorney general will focus on the Jan. 6 Capitol breach and its investigation. So far, more than 300 suspects have been arrested on a variety of charges in connection to the incident.

“I intend to make sure that we look more broadly to look at where this is coming from, what other groups there might be that could raise the same problem in the future,” he said during the hearing.

Man får inntrykk av at Kongressen lever i en osteklokke hvor signalene utenfra ikke når inn. Kun noen få har bevart kontakten med verden utenfor.

But Sen. Tom Cotton (R-Ark.) last week said Garland refused “to answer basic questions” during the hearing relating to his views on the death penalty, illegal immigration, and gun laws.

“Ensuring the Senate has time to debate these issues and get answers is the same thing that Senate Democrats did for Bill Barr,” Cotton wrote on Twitter. “We’re not going to have one standard for Trump’s nominees and another for Biden’s.”

When asked by Cotton about whether illegally entering the United States’s border is a crime, Garland replied that “the president has made clear that we are a country of borders and with a concern about national security,” but stated he didn’t know “of a proposal to decriminalize but still make it unlawful to enter.”

I det harde ideologiske klimaet som hersker i Washington ga Garland inntrykk av å være en rævedilter.

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.