Kamala Harris og Erna Solberg. Foto: Patrick Semansky / AP og Heiko Junge – begge via NTB.

Statsminister Erna Solberg snakket tirsdag i telefonen med USAs visepresident Kamala Harris, melder NTB. Statsministerens kontor opplyser at temaene var «klima, internasjonal helse, Arktis og utviklingsbistand».

Det mest interessante ved samtalen nevnes imidlertid ikke: Det er USAs visepresident som tar seg av kontakten med en utenlandsk statsleder, ikke president Joe Biden.

Allerede i februar ble det kjent at det var Harris som hadde snakket med Frankrikes president Emmanuel Macron både om bilaterale saker og andre internasjonale forhold, til tross for at Biden har voldsomt mye større utenrikspolitisk erfaring enn visepresidenten.

Harris ringte også Canadas statsminister Justin Trudeau kort tid etter innsettelsen av Biden som USAs president, også da for å snakke om blant annet utenrikspolitiske saker.

Det er nesten litt komisk at systemmedier som har bundet seg til Biden-masten i sin årelange kampanje mot Trump, må unngå å nevne Joe Bidens åpenbare kognitive vanskeligheter.

Absolutt alt som taler mot at Biden er skikket til å være USAs president, er blitt autentiske tabuer for hovedstrømsmediene, selv når det er pinlig opplagt at Biden ikke duger i rollen.

Har man først begynt å gå langs denne veien, blir det også fryktelig vanskelig å bortforklare tidligere unnlatelsessynder.

Om Black Lives Matter-protestene ble det sagt at de var «mostly peaceful». Om dekningen av Biden blir det stadig vanskeligere å hevde at den er «mostly truthful».

Det nærmer seg to måneder siden Biden ble innsatt som president, likevel har han ennå ikke holdt en pressekonferanse. Trump holdt derimot hyppige pressekonferanser, der han fra tid til annen parerte tallrike spørsmål fra reportere i lange tidsrom. Det er åpenbart at Biden ikke er i stand til noe lignende.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.