Politihøgskolen i Oslo ligger på Majorstuen. Antall søkere har vært høyt i 2021. Foto: Vidar Ruud / NTB

4.284 søkere kjemper om 400 studieplasser på Politihøgskolen i år. Det er 23,9 prosent flere søkere sammenlignet med fjoråret.

Tallet er i tillegg det høyeste siden 2018.

I 2020 var det 8,6 søkere til hver av de 400 studieplassene. I år er det tilsvarende tallet 10,7 søkere per studieplass. Det gleder Ann-Lisbeth Framaas, seksjonsleder for Opptak og rekruttering ved Politihøgskolen.

– Det er positivt å se at enda flere har lyst å bli politi. Interessen for utdanningen har vært høy i mange år, samfunnsoppdraget og politiyrket oppfattes nok som viktig. Så kan jo søkertallene svinge noe fra år til år. Vi antar at noe bedre muligheter for å komme raskere ut i jobb etter endt utdanning kan være en faktor som har påvirket søkerinteressen nå, sier hun.

For sjette året på rad har andelen kvinnelige søkere steget. I år er kvinneandelen på rekordhøye 56,8 prosent.

– Vi nærmer oss nå en kjønnsfordeling vi kjenner igjen fra høyere utdanning for øvrig. Innen høyere utdanning har kjønnsfordelingen lenge vært cirka 60 prosent kvinner og 40 prosent menn, sier Framaas.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.