Carl I. Hagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tidligere FrP-leder Carl I. Hagen mener innvandringspolitikken delvis har skylden for koronakrisen i Oslo. – Helt feil, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Hagen henger bjella på katten i et intervju med VG: Det er en konsekvens av innvandringspolitikken at Oslo ble stengt ned på nytt denne uka.

– Jeg har i alle år snakket om de langsiktige kostnadene som følge av at vi har fått veldig mange innvandrere med annen kultur og levesett – og annen religion. All erfaring viser at det er det som skaper konflikter i mange land.

Hagen knytter det til koronasmitte.

– Ja, nå ser vi det også med covid-19. Det er i de innvandrertette bydelene i Oslo at smittetallene har skutt i været. Det er en av konsekvensene av innvandringspolitikken at Oslo ble stengt igjen denne uken.

På spørsmål om innvandringen har skylden for koronakrisen i Oslo, svarer Hagen slik:

– Ja, delvis, det skyldes den langsiktige innvandringspolitikken som er ført de siste 20–30 årene. Smitten er mye høyere i innvandrerbefolkningen. Det har omsider kommet frem.

«Trangboddhet»

VGs journalist peker på klassikeren «trangboddhet»:

– Det skyldes mange forhold; blant annet at de har mindre leiligheter og bor trangt?

– Ja, selvsagt. Men det er en konsekvens av innvandringspolitikken. Hadde vi ført den innvandringspolitikken jeg sto for på 90-tallet, så hadde vi hatt 100 000 færre innbyggere og vi hadde ikke hatt den boligtettheten og de boligprisene, svarer FrP-nestoren.

Raymond: – Helt feil

Slikt kan ikke VG la passere uten å glatte over. Til det formålet benyttes byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap).

Han mener, forutsigbart nok, at det er helt feil å gi innvandringen skylden for covid-spredning.

– Å forklare smitte av koronaviruset med kultur og religion, henger ikke på greip. Viruset bryr seg ikke om religion og kultur, sier han.

Johansen sier at de som bor trangt og som ikke kan ha hjemmekontor, er mer utsatt for å bli smittet.

– Mange innvandrere bor trangt og jobber for eksempel i kollektivtransporten, butikker og helsetjenesten, altså i direkte møte med andre mennesker. Derfor er det også større fare blant dem for at de blir smittet, sier byrådslederen.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.