– Det er fortsatt mange barn og voksne som trenger et trygt hjem og et trygt land, sa Christina Grefsrud-Halvorsen fra «Evakuer barna fra Moria nå». Så dukket et nyhetsvarsel opp nederst i tv-ruta. (Skjermdump, NRK)

Noen ganger krasjer nyheter på slående vis. De sammenfaller på en måte som gjør at man ser virkeligheten klarere.

Et slikt vakkert øyeblikk oppstod i går, åtte minutter uti NRK Dagsrevyens sending.

Statskanalen, tvangsfinansiert av deg og meg, var i riktig festhumør onsdag kveld. Det var lagt opp til en hyggestund om at de første av 50 asylsøkere fra leirer i Hellas ankom Norge med fly.

NRK hadde reportasjeteam på Gardermoen, og reporter direkte inne fra mottakssenteret i Råde.

Alle intervjuobjektene var gutmenschen, de var svært så fornøyde med at Norge har tatt på seg å forsørge ytterligere 50 «flyktninger», som NRK kaller dem, selv om de rent faktisk er asylsøkere.

KrF-leder Kjell-Ingolf Ropstad ville gjerne ha hentet flere enn 50, men trøstet seg med at Norge var et «ja-land» i hva han kalte «dugnaden».

Den aller mest fornøyde var nok Christina Grefsrud-Halvorsen, med munnbind hvor det stod «50 er ikke nok». Hun er medlem av ressursgruppen Evakuer barna fra Moria nå, som sammen med andre fra samme gruppe var til stede i Råde med flagg og velkomstplakater:

– Vi er her for å ønske disse menneskene hjertelig velkommen til Norge. De har ventet altfor lenge.

Christina passet på å si dette med «hjertelig velkommen til Norge» to ganger i det korte intervjuet, kanskje fordi hun mente NRKs seere er særlig tungnemme, eller kanskje fordi hun rett og slett bare følte det så sterkt. Men hun følte også behov for å formane Norge og norske politikere:

– Det er fortsatt mange, mange barn og voksne som trenger en trygg havn og et trygt hjem og land, og de må vi også få evakuert ut.

Det var 13.000 bare i Moria-leiren. Christina gikk ikke i detalj på om hun mente at alle disse skulle hentes til Norge.

Mens Christina snakker seg varm om barn og voksnes behov for «et trygt hjem og land», dukker denne crawl-teksten opp nederst i tv-ruta:

«Åtte såret etter at mann angrep med spiss gjenstand i Vetlanda i Sverige. Politiet mistenker terror.»

Noen timer senere melder svenske Expressen at gjerningsmannen er en 22-årig afghaner.

 


 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.