Neera Tanden under høringen i Senatet. Foto: Andrew Harnisk/AP/NTB

Joe Biden gikk på et prestisjenederlag da hans foreslåtte budsjettminister Neera Tanden selv trakk sitt kandidatur tirsdag. Hun valgte dettte fremfor å la Biden bli ydmyket. Hennes kandidatur hadde ikke mulighet for å gå igjennom. Motstanden var for sterk. Årsaken er at Tanden har en bakgrunn som Hillary-medarbeider som har blandet penger, politikk og aggressive utspill på Twitter.

Ved én anledning gikk hun fysisk til angrep på en kritiker. Tanden sa at hun bare dyttet. Observatører undret seg over at Biden turte nominere en kandidat med så mye «bagasje» til en så viktig post, en post hun heller ikke var kvalifisert for.

– Jeg har akseptert Neera Tandens anmodning om å trekke navnet hennes fra nominasjonen som budsjettdirektør, uttaler presidenten.

Tanden var forut for avstemningen i Senatet kommet i hardt vær etter å ha lagt ut en rekke kontroversielle meldinger på Twitter. (NTB)

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂