Tara Reade hevder at senator Joe Biden forgrep seg på henne da hun jobbet i hans stab på begynnelsen av 90-tallet. Biden blånekter. Svaret kan ligge i Bidens arkiv som ble donert til hjemstaten Delawares universitet. Men datoen for frigivelsen av materialet ble plutselig endret dagen før Biden annonserte sitt kandidatur.

Stabsjef for Biden Ted Kaufman kan ikke husk at Reade tok opp overgrepet med ham. En annen i lederposisjon har sagt det samme.

Men Reade sier at hun skrev rapporter og klaget. Disse brevene finnes i arkivene i Kongressen og ble trolig med til Delaware.

Reade, however, contends that there is official documentation to back up her timeline of events. Not only does she claim to have raised accusations of sexual harassment while on Biden’s staff, but she also filed written report with the Senate personnel office laying out the supposed misconduct.

Arkivet skulle blitt frigitt 31. desember 2019. Men dagen før Biden erklærte sitt kandidatur skjedde det noe:

Those parameters, though, were changed on April 24, 2019—the day before Biden declared his 2020 campaign—when the university announced the trove of documents would now be made public on Dec. 31 or “two years” after the former vice president “retires from public life.” At the time, the university provided no definition for what it considered “public life,” leaving open the final date for release.

Hittil har saken vært ord mot ord. Men hvis det stemmer at Reade skrev brev blir saken straks mer delikat, ikke bare for Biden, men også for mediene som har latt den ligge.

 

Biden’s Secret Senate Papers May Hold Key to Sexual Assault Allegation

 

 

Kjøp Klanen her!