Alexei Navalny . Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File.

I diktatoren Stalins tid var det vanlig at opposisjonelle ble deportert til ulike arbeidsleirer. Nå følger president Vladimir Putin opp tradisjonen og sender regimekritikeren Aleksej Navalnyj til en leir øst for Moskva.

TB-AFP melder at Aleksej Navalnyj skal sone dommen sin i en straffekoloni 20 mil øst for Moskva. Dette ifølge en kommisjon som overvåker menneskerettssituasjonen for russiske fanger.

Den offentlige kommisjonens leder Aleksej Melnikov opplyste dette til russiske medier søndag.

Dermed viser nåtidens russiske despot Vladimir Putin at han til fulle tar opp nasjonens totalitære tradisjoner overfor opposisjonelle.

Navalnyj er ifølge NTB AFP allerede fraktet til regionen Vladimir, ifølge Melnikov. Der skal han først sitte i karantene før han overføres til straffekolonien.

Den 44 år gamle opposisjonslederen ble nylig dømt til å sone to og et halvt år i en arbeidsleir. Årsaken var at han brøt meldeplikten etter en tidligere dom i perioden da han lå på sykehus i Tyskland og ble behandlet for forgiftning.

Sjefen for det russiske fengselsvesenet, Aleksandr Kalasjnikov, opplyste før helgen at Navalnyj var sendt til arbeidsleiren. Kalasjnikov sa imidlertid ikke hvor leiren lå.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Kjøp Asle Tojes bok her! 
 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.