Statsminister Mette Frederiksen, som tilhører det sosialdemokratiske partiet i Danmark, skal til Israel sammen med sin østerrikske kollega Sebastian Kurz. Foto: Regeringen.dk

Den danske statsministere Mette Frederiksen skal til Israel sammen med sin østerrikske kollega Sebastian Kurz for å diskutere koronavaksineringen.

Statsministrene drar til Israel torsdag og skal da møte den israelske regjeringssjefen Benjamin Netanyahu.

– Vi skal blant annet diskutere hvordan vi kan bli mer selvforsynt med vaksiner, sa Frederiksen i en uttalelse lørdag.

På kort sikt dreier det seg om å få adgang til flere vaksiner, la hun til. Israel er landet som så langt er kommet lengst i arbeidet med å vaksinere befolkningen.

Det var Kurtz som først opplyste at han og Frederiksen skulle til Israel for å diskutere et samarbeid om forskning og produksjon av koronavaksiner.

Rett før helgen opplyste myndighetene i Russland at de diskuterte leveranser av den russiske vaksinen Sputnik V til Østerrike. Felles produksjon av vaksinen skal også ha blitt drøftet av president Vladimir Putin og Kurz i en telefonsamtale.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.