DocTV

Når gamle verdier glemmes, fordreies og vrakes, og når vår samtid preges av påtatte og innbilte sannheter, knaker det i fundamentet. Document har i alle år ønsket å verne om sannheten, men vi opplever nå at den dekonstrueres, og med det rives vårt felles samfunn i filler. Vi trenger å gå tilbake til de opprinnelige verdier. Norge trenger et dannelsesprosjekt.

Hva mener vi så med dette?

Jo, for det første må vi akseptere at Troen, Kunsten, Humaniora og Vitenskapen var og er ulike domener. Blander vi disse trår vi feil. Respekten for disse ulike domenene er fundamentet for at vi kan leve i frihet.

I dag er vår frihet truet. En annen årsak til dette er at mange ikke lenger evner å lære av vår felles sivilisatoriske historie. Vi snakker ikke da bare om vår judeo-kristne arv og romerretten og den franske revolusjon. Nei, vi må heller ikke glemme arven fra våre forfedre. De hadde sine ting (Borgarting, Gulating, Frostating, Eidsivating og Hålogaland) der frie folk kom sammen for å skille rett fra galt. Andre land og kulturer misunner oss skatten så altfor få av oss nordmenn har gjort oss kjent med, nemlig de gamle sagaene.

Torsdag publiserte vi en artikkel av Paul Grøtvedt kalt Det moderne prosjekt og gyldighetsfordelingen. Les den og se Rustads skogstur-Notat fra fredag, det andre denne uken:

 

Fra Håvamål. Nasjonalbiblioteket

Vi er på YouTube og Rumble kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. Kveldens ekstrasending, en mer filosofisk anlagt samtale mellom redaktøren og Geir Furuseth, ser du her:

 

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!