Amazon har stanset salget av  en bok som var kritisk til den rådende transideologien. Illustrasjonsfoto: Pride-festival, Pixabay

Ryan Anderson’s bok When Harry Became Sally er fjernet fra hele Amazon, og er ikke lenger å oppdrive i gigantens virtuelle bokhyller. Dette skjer med stadig flere bøker, og minner om et digitalt bokbål.

When Harry Became Sally kom ut i februar 2018, og var faktisk på toppen av Amazon’s bestselgerliste i to kategorier allerede før den ble publisert, skriver Newsweek.

Boken skapte kontroverser, fordi Anderson argumenterte for at samfunnets økende aksept av den transseksuelle agendaen var mer preget av ideologi enn vitenskap.

«We need to respect the dignity of people who identify as transgender,» Anderson argued in the book, «but without encouraging children to undergo experimental transition treatments, and without trampling on the needs and interests of others.»

Anderson’s bok ble godt mottatt av konservative og kristne kretser. Blant annet var det denne boken i tillegg til Yogakarta-prinsippene som inspirerte Kjell Skartveit til å skrive Normløst, som kan kjøpes hos Document forlag. Men transaktivistene mente boken var forkastelig og transfobisk. Zack Ford brukte begreper som repulsive, disturbing, nonsense, moronic og junk science i sin omtale i ThinkProgress.

Viktigere enn noensinne

Anderson på sin side mener boken hans er viktigere enn noensinne, siden Biden-administrasjonen presser på for at transaktivistene skal få så mye gjennomslag som mulig. Gutter og menn har fått tilgang til jenteidrett, jentegarderober og toaletter, og transpersoner kan tjenestegjøre i de militære styrkene, for å nevne noe.

Three years after publication, in the very same week that the House of Representatives is going to ram through a radical transgender bill amending the Civil Rights Act of 1964, Amazon erases my book opposing gender ideology from their cyber shelves,» Anderson wrote to Newsweek. «Make no mistake, both Big Government and Big Tech can undermine human dignity and liberty, human flourishing and the common good.»

Et kjapt søk på Amazon.com etter omtalte bok bekrefter at den ikke er å finne. Men det finnes en bok tilgjengelig som heter Let Harry Become Sally, som tar et oppgjør med Anderson’s bok. Den er også fjernet fra den britiske utgaven av Amazon.

Amazon ville ikke kommentere saken overfor Newsweek, men henviste til sine retningslinjer:

We don’t sell certain content including content that we determine is hate speech, promotes the abuse or sexual exploitation of children, contains pornography, glorifies rape or pedophilia, advocates terrorism, or other material we deem inappropriate or offensive.

Amazon har ingen problemer med å selge Mein Kampf av Adolf Hitler. Men transideologien er hellig, og krever full underkastelse, og skeptiske stemmer trakasseres og stenges ute. Politikere følger opp, og danser foran i Pride-toget. For det handler jo bare om kjærlighet.

Amazon fjerner stadig flere bøker, noe som skaper bekymring. De sensurerte til og med vekk hakekors og nazisymboler i en bok som faktisk handlet om en fremtid hvor nazistene hadde vunnet krigen, og tatt makten i deler av USA.

Boken var en hyllest til TV-serien The Man in the High Castle, som Amazon selv hadde produsert for sin strømmetjeneste Prime. En talskvinne avviser at det var Amazon som krevde at bildene ble endret, men at de godkjente endringene.

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.