Jordan B. Peterson varslet mandag at han kommer med en ny bok i mars: «Beyond Order: 12 More Rules for Life» på forlaget Penguin Random House Canada. Men ikke alle ansatte er like begeistret for utgivelsen og noen forsøker å få boken stoppet.

Det er LQBT-tilhengerne som karakteriserer Peterson i de grelleste termer og mener han gjør livene deres vanskelige.

Det var bladet Vice som tirsdag rapporterte at forlaget hadde hatt et allmøte hvor til dels voldsom kritikk hadde kommet frem.

“He is an icon of hate speech and transphobia and the fact that he’s an icon of white supremacy, regardless of the content of his book, I’m not proud to work for a company that publishes him,” one town hall attendee, who is also a member of the LGBTQ community, told Vice.

Another employee alleged that “people were crying in the meeting about how Jordan Peterson has affected their lives” with one explaining that Peterson had «radicalized their father» and another insisting the publishing of Peterson’s book will «negatively affect their non-binary friend.»

“The company since June has been doing all these anti-racist and allyship things and them publishing Peterson’s book completely goes against this. It just makes all of their previous efforts seem completely performative,” the employee told Vice.

LQBT-bevegelsen er en integrert del av woke-bevegelsen som føler seg kallet til å stanse ytringer de mener truer deres medlemmer. Transer er blitt et våpen mot ytringsfriheten. Man kan hevde at en person truer sikkerheten til «non-binary» personer, dvs personer som ikke har en klar identitet som mann eller kvinne.

Den norske regjering legger også om lovgivningen i retning av å inkludere og knesette «flytende seksuell identitet». Da vil man lett kunne påberope. seg at «binary» personer  i kraft av å være den de er skaper et utrygt miljø for transer.

Peterson er ikke den første forfatteren LQBT-bevegelsen blinker ut. Abigail Shrier har skrevet «Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters” som tar for seg presset for dysfori mot barn, dvs oppfattelsen av at de føler seg som det motsatte kjønnet av det de fysisk er født med. Nå kan slike barn få tilbud om kjønnsskiftebehandling helt fra åtteårsalderen. Joe Biden svarte på spørsmål at han støtter slik behandling for åtteåringer.

LQBT-bevegelsen startet en kampanje mot Shriers bok og bokhandelkjeden Target trakk boken. Men det vakte så sterke reaksjoner at selskapet omgjorde vedtaket. Boken fikk dermed maksimal oppmerksomhet.

Men samtidig var det skremmende hvor lite det skulle til før en distributør trakk en bok. Det var nok at en twitterbruker klaget på boken. Forlaget responderte øyeblikkelig.

«Thank you so much for bringing this to our attention. We have removed this book from our assortment,» AskTarget responded to the tweet.

Shrier stilte spørsmålet:

«Target.com just made my book disappear. Does it bother anyone that Woke activists and spineless corporations now determine what Americans are allowed to read?» she reacted.

Hun fikk støtte av mange innen politikk og medier:

«We’ve reached the singularity where one random Twitter complaint gets someone’s book pulled from the shelves of a giant retailer,» Tablet Magazine associate editor Noam Blum wrote.

Men Target var ikke den eneste som forsøkte å sensurere en forfatter fordi temaet var sensitivt. Amazon blokkerte for en reklamekampanje for boken som forlaget Regnery betalte for.

Fox forsøkte å få en kommentar fra Amazons reklameavdeling, men møtte bare en mur av taushet. Regnery hadde fått en begrunnelse som de delte med Fox. Her heter det:

«It contains elements that may not be appropriate for all audiences, which may include ad copy/book content that infers or claims to diagnose, treat, or question sexual orientation. Hence, this campaign will not be allowed to be advertised.»

Her ser man at selv motforestillinger til kjønnsskifte for mindreårige blir stemplet som upassende.

Den norske regjering er satt under press for å forby all behandling av folk med kjønnsproblematikk, i første rekke homofile. En slik lovgivning er del av samme retning som vil sensurere bøker om kjønnsskifte. Det er ikke bare behandling som ikke tåles. Kritikk overhodet er skadelig, og skaper utrygghet.

Amazon er til stede i Sverige og åpner neste år i Danmark. Med slike woke-prinsipper som rettesnor reiser det alvorlige spørsmål om konsekvensene for ytringsfriheten.

 

Penguin Random House staffers broke down in tears over release of Jordan Peterson book: report

Conservative publisher claims Amazon blocked paid ads for book on ‘Transgender Craze’

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

 

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.