En mann født i Egypt jobbet ved Angela Merkels pressekontor i mange år. Np står han for retten for spionasje for Egypt. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

En tysk mann møter tirsdag i retten i Tyskland. Mannen, som i flere år jobbet på statsminister Angela Merkels kontor, er tiltalt for å ha spionert for Egypt.

Den egyptiskfødte mannen jobbet på Merkels pressekontor i en årrekke.

Han er tiltalt for å ha fôret egyptiske myndigheter med informasjon fra 2010 til 2019.

Mannen mistenkes blant annet for å ha gitt navnet på fem syriskfødte kollegaer som jobbet på pressekontoret. Han skal også ha forsøkt å rekruttere en annen spion. Motivet hans var ifølge tiltalen å få fordelaktig behandling fra egyptiske myndigheter, spesielt knyttet til morens pensjonsutbetaling.

Saken ble kjent i forbindelse med en tysk etterretningsrapport i 2019. Ifølge rapporten er hovedmålet for egyptisk etterretning i Tyskland å samle informasjon om medlemmer av grupper som Det muslimske brorskapet.

Det er indikasjoner på at egyptisk etterretning forsøker å rekruttere egyptiske statsborgere i Tyskland, ifølge rapporten.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂