Folkets frigjøringshær i parade på Den himmelske freds plass 1. september 2019, på 70-årsdagen for grunnleggelsen av det kommunistiske styret. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB

En forsker i nevrologi ved Stanford-universitetet er tiltalt av en storjury for å ha skjult sin tilknytning til Folkets frigjøringshær. Chen Song forsøkte å ødelegge dokumenter da hun ble avslørt. Hun risikerer mange års fengsel. Kina sender forskere og studenter til amerikanske universiteter for å stjele intellektuell eiendom. Det har vært et stort problem i lang tid.

Tiltalen ble lagt ut på justisdepartementets sider fredag.

The grand jury issued the “superseding indictment” that charged Chen Song with visa fraud, obstruction of justice, destruction of documents, and false statements “in connection with a scheme to conceal and lie about her status as a member of the People’s Republic of China’s military forces while in the United States.”

“We allege that while Chen Song worked as a researcher at Stanford University, she was secretly a member of China’s military, the People’s Liberation Army,” said U.S. Attorney David L. Anderson for the Northern District of California.

“When Song feared discovery, she destroyed documents in a failed attempt to conceal her true identity,” Anderson stated in a press release. “This prosecution will help to protect elite institutions like Stanford from illicit foreign influences.”

 

 

Stanford University researcher indicted for being a secret member of China’s military

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂