Jonas Gahr Støre (Ap), Audun Lysbakken (Sv) og Siv Jensen (Frp) i et harmonisk møte etter at Stortinget hadde behandlet endringer i bioteknologiloven. Foto: Vidar Ruud / NTB

Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) kaller avtroppende Frp-leder Siv Jensen en tøff debattant og en ryddig politisk motstander. Også Lysbakken roser Jensen.

– Selv om Fremskrittspartiet i alle år har vært en politisk motstander for Arbeiderpartiet, er det lett å anerkjenne Siv Jensens mangeårige innsats i norsk politikk, sier Støre til NTB.

Han kaller Jensen en tøff debattant med stort engasjement, og en motstander det har vært mulig å samarbeide med og stole på i saker der de har felles syn.

– Jeg ønsker henne lykke til videre, avslutter Støre.

Også SV-leder Audun Lysbakken roser sin politiske motstander.

– Da jeg var førstereisgutt i finanskomiteen, var Siv Jensen komitéleder. Hun tok raust og hyggelig imot. Tross endeløse og tøffe uenigheter har vi beholdt en god tone og gjensidig respekt. Og jammen fikk vi samarbeidet om rettferdig pensjon på tampen. Takk for det, og lykke til!, skriver Lysbakken på Twitter.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂