Sakset/Fra hofta

George Orwell. Foto: BBC / Wikimedia Commons.

Tidligere FpU-leder Atle Simonsen blir ny pressesjef og «spinndoktor» for Siv Jensen, melder NTB fredag. Sistnevnte betegnelse kan hverken sies å være offisiell eller nøytral, og den er da også sjelden i bruk utenfor kommentarjournalistikken.

Så hvilke norske politikere er det som etter NTBs oppfatning har spinndoktorer? Et arkivsøk gir svar.

NTB 23. mars 2018:

Sylvi Listhaugs (Frp) tidligere spinndoktor, Espen Teigen (Frp), mener norsk presse ble en dørmatte for Ap i saken som førte til hennes avgang.

NTB 9. mars 2018:

Ernas tidligere spinndoktor til First House

Det er altså Erna Solberg, Siv Jensen og Sylvi Listhaug som har spinndoktorer. Jonas Gahr Støre, Audun Lysbakken og Knut Arild Hareide har det ikke. Kan tankes overhodet tenkes?

Listhaug ikke bare har spinndoktorer. Hennes politiske motstander Ola Elvestuen (V) har sågar ment at hun er en spinndoktor.

NTB siterte ham på det den 24. januar 2016 (og minnet om karakteristikken fire ganger måneden etter):

– Listhaug må bestemme seg om hun vil være ansvarlig statsråd i regjeringen eller en hvilken som helst spinndoktor fra Frp, fortsetter han.

For noen år siden kritiserte nå avdøde Frank Aarebrot spinndoktorer – på høyresiden.

NTB siterte ham på det den 2. august 2013:

– Statsminister Jens Stoltenberg forsøkte å trekke opp den objektivt viktige debatten om faren for overoppheting av økonomien før sommeren. Da slo spinndoktorene på høyresiden tilbake med anklager om skremsler. Kommentatorene har svelget agnet med søkke og snøre.

– At vi har svake kommentatorer og journalister er til å leve med, men ikke at partiers spinndoktorer får hindre en viktig samfunnsdebatt, fortsetter han.

For NTB står altså «spinndoktorene» alltid til høyre, og da i særdeleshet i Frp.

Det er naturligvis tilfeldig. Norge har en politisk balansert mediebransje. Det forekommer ingen andre drypp av denne typen, nei: Det er ikke noe drypp. Og takk og lov for dét, amen, god natt og sov godt.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.