Oljen på sokkelen er tydeligvis en forbannelse for Norge, skal en tro Verdens villmarksfond, MDG og andre klimahysterikere på Stortinget. Her ser vi «Nordflanken», en ubemannet plattform på Valhall-feltet i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang (bildet ble tatt i 2017), og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ifølge en ny rapport publisert av World Wildlife Fund kommer Norge, verdens mest klimahysteriske land, dårligst ut når det gjelder grønn omstilling. Paradoksalt nok. Studien baserer seg på Green Stimulus Index, som rangerer land fra –100 til 100 etter positive og negative avtrykk på klima. Norge scorer med –66 og –72, i henholdsvis nasjonale og arktiske strøk, og er kun «slått» av Russland.

VG slår saken stort opp.

Undersøkelsen tar for seg hvordan korona-tilskudd brukes på klimavennlig industri og arbeidsplasser i skandinaviske land, Russland, Canada og USA. (Men ikke Kina, India og Afrika, som har fritak fra Paris-avtalen). Ikke overraskende er Norge helt bånn i bøtta, siden vi bruker over en tredjedel av korona-tilskuddene på olje og gass, eller litt over 95 milliarder norske kroner, for å holde liv i næringen, som igjen holder det norske velferds-luftslottet oppblåst.

I stedet for å stille kritiske spørsmål til validiteten av denne studien – slik ekte journalister skal og bør –, løper VG som alltid til de mest klimahysteriske lobbyistene for å få deres dystopiske kommentarer på rapporten.

Energipolitisk talsperson i Miljøpartiet De Grønne, Ask Ibsen Lindal, sier til VG at han ikke er overrasket over rapporten:

– Norge er på vei inn i det dårlige selskapet internasjonalt. Dette vil bli enda mer tydelig etter regjeringsskifte i USA, at Norge blir stående igjen på perrongen med «verstinglandene», som Russland, Kina og Saudi-Arabia.

Stefan Heggelund er miljøpolitisk talsperson i Høyre, og han hevder på sin side at regjeringen satser tungt på «grønne tiltak» innen norsk sokkel og i norsk leverandørindustri:

– Spesielt med hva som skjer på norsk sokkel og i norsk leverandørindustri. Regjeringen har gjort store investeringer i for eksempel karbonfangst og lagring, vårt største industri- og klimaprosjekt. Det investeres også stort i maritim sektor. (VG)

Med dét sikter Heggelund til de vanvittige summene regjeringen sløser bort på havvind og karbonfangst, samt elektrifisering av maritim sektor.

Rapporten fra SGI er nok et bestillingsverk for å fremstille søkkrike Norge som en «klimaversting», slik at enda mer penger kan stjeles fra skattebetalerne. Sannheten er tvert om at Norge er verdens reneste, mest miljøvennlige og mest resirkulerende nasjon, med verdens laveste CO2-utslipp – på grunn av vannkraften vår.

Våre politikere burde fremsnakket Norge som eksempel til etterfølgelse for alle andre land – og ikke som et problem. Det ville imidlertid indikere at Norge er bedre enn andre land, og slike sannheter er ikke den gigantiske klima-industrien eller vindkraft-industrien tjent med. I stedet fremstilles vi som et skrekkeksempel, nettopp for å presse stadig mer penger ut av folk og dem som forvalter folkets inntekter,

Derfor tar både regjeringen, VG og WWF slike tøvete bestillingsrapporter på alvor. Det tjener alle på – i hvert fall alle som eliten bryr seg om.

VG: Norge «versting» i ny rapport: Går hardt ut mot regjeringen

Les også:

Kinesisk studie viser at solflekk­aktivitet kan ligge bak klimaendringer

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.