Slik endte det forrige «hydrogen-eventyret», 10. juni 2019. Norsar registrerte eksplosjonen på hydrogenstasjonen på sine seismiske stasjoner både ved Lommedalen og Ås. Foto: NORSAR / NTB Scanpix

Så er hydrogen-sirkuset gang igjen: Fire politikere fullstendig uten realfaglig kompetanse eller peiling på energiproduksjon har slått sine hoder sammen og kommet frem til nok et «hårete mål» innen grønn galskap, og lagt frem en «visjon» om at bitte lille Norge nok en gang skal bli «verdensledende» på science fiction gjennom grønn Mikke Mus-økonomi.

Det er NTB som melder at utvalget fra Ap, Sp, SV og MDG mener Norge bør gå inn for storskala hydrogenproduksjon. Visjonen, som er hentet rett ut av den tomme lufta mellom ørene, er 400.000 tonn i året innen 2030. Tenk på et tall, liksom. Og som alltid er også denne planen fullstendig uten forankring i realiteter, fornuft, logikk eller økonomi.

– Norge må ta lederskap og være først ute med å få på plass en storskala, fullverdig verdikjede for hydrogen, sier Aps Espen Barth Eide til NTB.

Hvorfor «» lille Norge alltid være først ute, Barth Eide? 

Norsk politikk er foruroligende preget av mennesker med grandiose tanker om ting de ikke har greie på, og som forsøker å kompensere for sin ubetydelighet i internasjonal sammenheng med stormannsgalskap og sløsing av dine og mine penger. Det gjelder alt fra flerkultur og masseinnvandringen via «månelandingen» til Stoltenberg, til «det grønne skiftet» med vindkraft på hver fjelltopp og Norges plass i Sikkerhetsrådet.

Det gir ingen mening, og alt norske skattebetalere sitter igjen med, er høyere skatter og avgifter. Disse klovnene ser imidlertid ut til å ha Norges statskasse som personlig utviklingsfond, de har mainstream media i lomma, så de trenger aldri å svare på kritiske spørsmål – og de trenger aldri ta ansvar for sin egne fiaskoer. Derfor er de tilsynelatende helt ustoppelige.

Kunnskapsløshet har blitt den nye kompetansen

De tre andre medlemmene i utvalget er Anne Beathe Tvinnereim (Sp), Kari Elisabeth Kaski (SV) og Per Espen Stoknes (MDG). Som vanlig er det «tankesmien Agenda» som legger fram rapporten med flere ideer til nærings- og industriprosjekter som kan sikre mer grønn sløsing på sprø «visjoner» med blodrøde tall.

«Tankesmie» er nok et populært nyord: Det innebærer at ingen nye tanker skal tenkes, ingen med kompetanse eller innsigelser får være med på ikke-tenkingen, og konklusjonen er bestemt på forhånd gjennom en politisk agenda (derav navnet på tankesmien, avslørende nok).

I rapporten beskrives hydrogen som en potensiell «game changer» for Norge, «slik oljen var i sin tid» – naturligvis basert på statlig «grønn planøkonomi», hvor lønnsomhet ikke lenger er et mål. Både energipolitikk og finanspolitikk er nemlig byttet ut med klimapolitikk.

For å nå dette målet, foreslår utvalget av sosialister naturligvis å opprette (trommehvirvel) både et statlig hydrogenselskap og et statlig hydrogenfond! (Paukeslag) Ingen private investorer vil nemlig risikere en krone på denne galskapen. (Her må det subsidier til, slik som «industrieventyret» vindkraft og «månelandingen» rundt CO2-lagring har fått endeløst av.)

– Vi står foran en formidabel energirevolusjon, fastholder Espen Barth Eide overfor NTB.

Meg bekjent kan ikke Barth-Eide en døyt om hydrogen eller teknologi, og bekvemt nok overser han at Norges første hydrogensatsning bråstoppet med et stort smell den 10. juni i fjor.

Faksimile av oppslag fra 11.06.19 i Vi Menn/Klikk.no

 

Nok et grønt angrep på norsk økonomi

Bakgrunnen for at sosialistene lanserer denne galskapen nå, er strengt tatt bare en barnslig pissekonkurranse: I begynnelsen av juni lanserte nemlig klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) og olje- og energiminister Tina Bru (H) regjeringens egen hydrogenstrategi.

De fastslo at hydrogen på sikt skal kunne brukes til å erstatte fossile brensler både i industri og i transport, og regjeringen ser spesielt for seg at hydrogen kan få en rolle som drivstoff i maritim sektor, med hydrogendrevne ferjer og hurtigbåter som et viktig satsingsområde.

Dette var ikke godt nok, for regjeringens forslag var uten pengeløfter og tallfestede mål for hvor mye hydrogen som skal produseres i Norge. Det er ikke godt nok for landet som alltid skal være «verdensledende» på alt mulig innen klimagalskapen – av helt uforklarlige grunner.

Klimahysteriet er en større akutt trussel mot din økonomi enn masseinnvandringen 

Stefan Heggelund, energi- og miljøpolitisk talsperson i det ellers så kimafrelste Høyre, stempler utspillet som «en ren floskelfest» til NTB.

– Dette demonstrerer noe av det som er utfordringen i klimadebatten i Norge. Nemlig at man bruker veldig mye tid på frokostmøter, uten egentlig å si så veldig mye.

Heggelund reagerer spesielt på forslaget om et statlig hydrogenselskap.

– Jeg mener en risiko med dette her er at vi støvsuger kompetanse ut av privat industri og inn til staten. Det er ikke slik vi burde drive industripolitikk i dette landet.

I virkeligheten er Høyre like frelst på åpenbar dysfunksjonell MDG-politikk som Arbeiderpartiet. Begge har sluttet å tenke rasjonelt, og bare krangler med hverandre av gammel vane, for syns skyld. Ser man på hva de faktisk gjør, oppdager man ingen motforestillinger mot å sløse bort hele oljefondet på det bunnløse grønne sluket, kjent som «Bærekraftsmålene» eller «Agenda 2030″.

Visjoner feiler, og resirkuleres – helt ustraffet 

Legg merke til at de store visjonene om norsk biodrivstoff har forsvunnet som dugg for solen. Husker dere denne fra 2015?

Koker trær på 1500 grader for å lage flydrivstoff (TU)

De samme politikerne som sto bak den fiaskoen, står bak den katastrofale vindkraft-raseringen av norsk natur. Husk dét til neste valg!

Nå er også det grønne vindkraft-«industrieventyret» i ferd med å kollapse, fordi det er ren galskap. Derfor er de samme politikere i ferd med å fremme nye og friske «visjoner» om havvind … som også vil kollapse. Da gjenstår «visjoner» om CO2-lagring og hydrogen, som allerede har kollapset minst én gang, men pytt. Det er det ingen som husker, for mainstream media minner ikke folk om det.

Det er litt frustrerende å være journalist i den eneste avisen som har hatt en realitetsorientert dekning om den grønne galskapen siden 2015. Gang på gang legger vi frem tall og fakta som viser hvor  virkelighetsfjern eliten har blitt, og hvilken samfunnstrussel dagens «grønne» Storting utgjør for norske skattebetalere og våre barns fremtid. Som om ikke masseinnvandring og islam var farlig nok.

Politikerne vi avslører, tør naturligvis aldri be oss om tilsvar eller korrigering. Det ville åpne for dialog, og for en debatt de aldri kan vinne. Derfor melder de heller ikke våre klimakritiske artikler til Pressens Faglige Utvalg (PFU). I stedet er strategien å ignorere det vi skriver, i håp om at sannheten ikke sprer seg. For så lenge globalistiske klimahysterikere har NRK i lomma, kan de bare pumpe ut fake news og sprø «visjoner» ustraffet. Tror de. Men sannheten kommer gjerne for en dag. Og folk blir lei av å bli ranet av staten.

Så folkens, del saken, spre sannheten og gi oss gjerne et månedlig bidrag! Vi trenger all den hjelp vi kan få for å fortsette kampen mot fake news. Sannheten er ikke gratis, og hvis bare 10 % av våre lesere betalte for tjenestene våre, kunne vi doblet innsatsen for ekte journalistikk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.