Stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) kommenterer rettssaken som for tiden går i Oslo tingrett, hvor seks unge menn står tiltalt for grove, gjentatte voldtekter mot en da 15 år gammel jente.

Tingretten har forbudt pressen å referere fra gruppevoldtektssaken. Borgarting lagmannsrett opphevet Oslo tingretts kjennelse, men den avgjørelsen er anket inn for Høyesterett, med oppsettende virkning. Derfor står tingrettsdommer Siv K. Kvålis referatforbud ved lag, nå med noen få unntak.

Helgheim sammenligner med en voldtektssak fra Hemsedal i 2016.

2016: Tre norske menn blir tiltalt for voldtekt av en kvinne i Hemsedal. Mennene blir senere frifunnet, to ganger. Saken utløser et enormt raseri i store deler av befolkningen etter frifinnelsen. Det er lynsjestemning og kvinnen som offentliggjorde navnene deres vinner jenteprisen og flere andre priser. Tusenvis møter opp til demonstrasjoner i flere norske byer. Saken får enorm medieoppmerksomhet og alle detaljer fra saken blir publisert.

2021: 6 gutter med innvandrerbakgrunn står tiltalt for gjentatte og grove gruppevoldtekter av en mindreårig norsk jente. Noen få medier har omtalt tiltalen, ellers er det helt stille. Oslo Tingrett har nedlagt totalt referatforbud. Ingen skal få høre om saken. Ingen skal få vite hva som skjer i samfunnet. Mediene har ikke lov til å nevne et eneste ord. Ingen skriverier. Ingen protester. Ingen reaksjoner. Det er helt tyst.

Det eneste jeg hører er lyden av orkesteret som fortsetter å spille.

FORSKJELLSNORGE
2016: Tre norske menn blir tiltalt for voldtekt av en kvinne i Hemsedal. Mennene blir senere frifunnet,…

Posted by Jon Helgheim on Tuesday, February 9, 2021

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂