Politiet rykket ut til en adresse i Nässjö, etter at en eldre kvinne klaget over ungdommer som trakasserte henne. Noen timer senere ble et lik funnet i det nedbrente huset. Foto: Andreas Hillergren/ TT / NTB

En eldre kvinne i Nässjö i Sverige døde da hennes hus gikk opp i flammer om kvelden mandag 31. januar. Det som antas å være hennes kropp ble funnet i de nedbrente restene av hennes hjem. Politiet kobler saken til en gjeng ungdommer som hadde trakassert kvinnen tidligere samme dag, skriver Aftonbladet.

När räddningstjänsten larmades till villan i Nässjö kommun klockan 19.40 på måndagen var huset helt övertänt.
Byggnaden stod bortom räddning och fick brinna ned till grunden.
Rökdykarna som senare kunde undersöka brandplatsen hittade kvarlevor som poliser misstänker tillhör en äldre kvinna.

Tidligere på mandagen hadde den pensjonerte kvinnen kontaktet politiet på grunn av fire ungdommer som hadde «jävlats» med henne. Blant annet skal flere ruter ha blitt knust. Da politiet ankom, hadde ungdommene forsvunnet fra stedet. Men de kom tilbake etter at politiet forlot området.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera personer, som man misstänker kan vara samma individer från eftermiddagen, ha setts vid adressen strax innan branden vid 19.40-tiden.

Vittnen ska, enligt Aftonbladets källor, ha uppgett för polisen att minst en av dem tagit sig till, eller in i, villan innan elden bröt ut. Personerna sågs därefter springa ifrån platsen. Ett vittne ska även ha lämnat uppgifter om att en tändare setts till.
Polisen kunde efter ett utredningsarbete identifiera flera av de utpekade, uppger uppgiftslämnare. De ska under dagen i går ha tagits in till förhör.

Tirsdag kveld ble tre personer pågrepet, mistenkt for drap og grov mordbrann. En person som er under 15 år er også mistenkt i saken, ifølge påtalemyndigheten. En av de mistenkte skal etter hva Aftonbladet erfarer ha innrømmet de faktiske forhold overfor en utenforstående.

Politiet etterlyser vitner til både trakasseringen og selve brannen. De jobber intensivt for å danne seg et bilde av hva som egentlig har skjedd.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.