Tilhengere av Vox deltar ved et arrangement som markerer slutten på partiets valgkamp før parlamentsvalget i Madrid i november 2019. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB.

Twitter har suspendert den offisielle kontoen til det spanske politiske partiet Vox midt i valgkampen før regionvalget i Catalonia i februar, etter en post som satte kriminaliteten i sammenheng med innvandringen.

Den aktuelle posten forkynte at 0,2 prosent av befolkningen er ansvarlig for 93 prosent av anmeldelsene, og at de fleste personene det gjelder, kommer fra Maghreb. Dette anser Twitter som hatefullt, og det er bakgrunnen for suspensjonen, skriver El Mundo.

Vox-leder Santiago Abascal reagerer kraftig på suspensjonen, og sier at Twitters sensur er et forsøk på å påvirke valget i Catalonia. Ifølge Vox opptrer selskapet totalitært, og partiet kunngjør at det vil gå til sak mot Twitter.

På sin egen Twitter-konto skriver Abascal at Big Tech-rikingene ikke vil at konsekvensene av migrantinvasjonen som de fremmer sammen med en del regjeringer, skal bli kjent.

Twitter angriper friheten og demokratiet ved å sensurere de offentlige representantene for millioner av mennesker i Spania, sier Abascal.

Vox, som gjerne kalles høyrepopulistisk, ble grunnlagt i 2013 og er Spanias tredje største parti. Ved parlamentsvalget i 2019 fikk partiet 10,3 prosent av stemmene.

Vox lanserte i uken som gikk en kampanje med slagordet «Stopp islamiseringen», der de andre partiene anklages for å ha fremmet farlig islamisering i Catalonia, skriver Spanias tredje største avis, ABC.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂