Illustrasjonsfoto: News Øresund / Wikimedia Commons.

En mann bevæpnet med kniv og øks er pågrepet etter å ha tatt seg inn på et skoleområde i Varberg i Sverige. Politiet etterforsker hendelsen som drapsforsøk.

Mannen var kledd i gule arbeidsklær og hadde på seg hjelm med visir da han tok seg inn på den videregående skolen Peder Skrivare ved Fridhemsberg i Varberg, skriver Expressen.

En elev ble lettere skadd i en hånd av mannens øks, opplyser politiet.

Da politiet kom til stedet, hadde mannen forlatt området i retning mot sykehuset. Flere patruljer lette etter ham før den antatte gjerningsmannen i 35-40-årsalderen ble pågrepet på Håstens torg.

Mannen kan trolig kobles til hendelsene på skoleområdet, og muligens også til en brann i nærområdet, opplyser politiet. Politiet etterforsker hendelsen som drapsforsøk eller forberedelse på drap, samt mordbrann.

Politiet har funnet både øks, kniv og en hjelm med visir på området, samt klær som stemmer overens med beskrivelsen, på en parkeringsplass.

Politiet ble varslet om saken like etter klokken 10 torsdag. Pågripelsen skjedde 39 minutter senere.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂