Tirsdag 7. september gikk flere gjerningsmenn til angrep på to menn på åpen gate, midt i et boligområde. Økser og kniver ble brukt i angrepet.

En 27 år gammel mann er siktet for drapsforsøk, subsidiært legemsbeskadigelse av særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Mannen nekter straffskyld, men dommeren vedtok 14 dagers varetekt.

Ifølge politiet skete overfaldet omkring klokken 19 på Præstebakken i Esbjerg, da de to ofre på henholdsvis 20 og 25 år kom kørende i en Fiat Bravo. Pludselig bragede en Volvo S60 og en Hyundai Sonata ind i de to ofres bil, hvorefter den nu sigtede mand og flere medgerningsmænd gik til angreb.

Af retsbogen, som B.T. har fået aktindsigt i, fremgår det, at den sigtede og hans medsammensvorne ifølge politiet overdyngede deres ofre med ‘flere knytnæveslag og spark samt overfaldt dem med knive og en økse’.

Det ene offeret ble knivstukket flere ganger og slått i bakhodet med en øks. Det andre offeret ble også knivstukket gjentatte ganger, noe som resulterte i en punktert lunge.

Motivet er ikke avklart, Syd- og Sønderjyllands Politi opplyste etter hendelsen at det ikke er usannsynlig at det dreier seg om et gjengoppgjør.

– Det bunder i, at de to mænd, der er blevet stukket med kniv, hos politiet tidligere er kendte i banderelationer, utdyper politiinspektør Jeppe Kjærgaard,  linjesjef for efterforskning ved Syd- og Sønderjyllands Politi, overfor JydskeVestkysten.

Kjærgaard ønsker ikke å kommentere hvilken gjeng det dreier seg om, men kan fortelle at de to ofrene ikke bor på Præstebakken.

Men to kriminelle gjenger fra henholdsvis Kvaglund og Stengårdsvej har tidligere ligget i åpen voldelig konflikt. Bakgrunnen skal være kamp om kontroll over narkotikamarkedet. Situasjonen var så alvorlig at Rigspolitiet ble involvert, og justisminister Søren Pape Poulsen (K) besøkte området i november 2018.

I tillegg til 27-åringen er også en 30 år gammel mann siktet for grov vold og varetektsfengslet i fire uker. Også han nekter straffskyld.

To dager tidligere ble en 42 år gammel mann knivstukket på Torvet i Esbjerg, en 18-åring er varetektsfengslet og siktet for angrepet. Men politiet avviser at de to angrepene har noen sammenheng.

Hendelsen i Esbjerg skjedde dagen etter at Lund i Sverige opplevde et voldsomt gateslagsmål mellom to innvandrerklaner.

Sverige: Åtte skadde etter voldsomt slagsmål mellom familier i Lund

B.T: Drabeligt bandeopgør på åben gade: Overfaldt ofre med økse og knive

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂