Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener det er umulig å forsvare nedstengning av Oslo i lengre tid hvis smittetilfellene fortsetter å synke. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er umulig å stenge Oslo i lang tid for å være føre var, mener byrådsleder Raymond Johansen. Særlig gjelder dette hvis smittetallene fortsetter å synke.

Antall tilfeller med koronasmitte synker både i Norge totalt, i Nordre Follo og ikke minst i Oslo. Likevel innføres de strengeste tiltakene siden mars i Oslo-området.

Årsaken er at helsemyndighetene ønsker å være føre var i forsøket på å slå ned utbruddene av mutant-viruset fra Storbritannia.

Men byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, understreker overfor Aftenposten at den nye innstrammingen ikke kan vare lenge.

– Det går ikke å holde denne føre var-strategien i ukevis hvis vi ikke ser en økning i smitte. Det er umulig å forsvare og å kommunisere. La oss bruke denne uken til å få oversikt, sier Johansen.

Han sier situasjonen i Oslo er veldig usikker. Det store spørsmålet er hvor utbredt den britiske mutasjonen er.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.