Tony Blinken under en høring om Syria september 2016. Foto. Jose Luis Magana/AP/Scanpix

Anthony Blinken er godkjent som ny utenriksminister av Senatet. Blinken var en av de som pushet Russia collusion-konspirasjonsteorien mot Trump-kamapajen. Det samme gjorde Avril Haines som ny Director of National Intelligence.

Mange mener det minste Republikanerne i Senatet skulle gjort var å stille noen ubehagelige spørsmål. I stedet blåstempler de Bidens nominasjoner.

Demokratene sendte mandag over riksrettstiltalen til Senatet. Riksrettssaken begynner 8. februar. Republikanerne finner seg i aet deres president blir stilt for retten etter at han har gått av. Det finnes ikke dekning i forfatningen for en slik praksis. Demokratene ville gjerne ha godkjent nominasjonene til viktige stillinger før 8. februar. Republikanerne føyer dem også i dette. Det kan ikke unngå å sette vondt blod.

Da Trump-administrasjonen skulle besette sine stillinger var det kamp om hver plass. Demokratene halte ut bekreftelsen så lenge de kunne.

Selv kolportørene av Russia collusion bankes gjennom. Ingen er blitt stilt for retten.

Det oppleves som en hån av grasrota i det Republikanske partiet.

Republikanerne fremstår mer og mer som et haleheng til Demokratene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.