Biden var ikke før innsatt, så skrev han eksekutivordrer så blekket sprutet. Hans prioritet sier mye om hva han står for: Åpne grenser og lukking av rørledningen fra Canada, Keystone. Dette er også et signal som flukter med tendensen i Vest-Europa: Åpne grenser og grønn politikk.

En skal ikke se bort fra at Bidens ultraliberale politikk vil influere europeiske politikere, selv om de vet hvor upopulært dette vil være blant deres egne velgere. Heller ikke i USA faller reversering av Trumps restriksjoner i god jord. Amerikanerne har så vidt fått pusten igjen før det atter er fullt kjør: Ingen skal deporteres de neste 100 dager, og det gjelder også kriminelle. Vi snakker om store tall: ICE utviste 47.000 personer i fjor. Det ble avvist 200.000 mennesker ved grensen i det nye budsjettåret som begynte i oktober.

Biden har bestemt at det heller ikke skal kreves ID ved folketelling. Uttrykket illegals fjernes også. Det skal ikke være noen forskjell mellom amerikanske borgere og nye tilstrømmede. Faktisk har Biden sagt at disse nyankomne er mer amerikanske enn amerikanerne selv.

Det virker som om det er venstresiden i partiet som dikterer Biden. Pressetalskvinne Jan Psaki sa at Biden er opptatt av «racial equity», hvilket er noe annet enn equality. Equity handler om det som kalles equality of outcome.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂