Nancy Pelosi under pressekonferansen hun holdt 6. januar. Foto: Scott Applewhite/AP/NTB

Det har vakt oppsikt at Speaker of the House, Nancy Pelosi, sier at de som inntok Kongressen onsdag 6. januar, valgte «hvithet fremfor demokrati». Demokratene har lagt seg til en rasefremstilling av politisk uenighet som gjør «hvithet» til et politisk spørmål. Det er knapt noe som antagoniserer mer. Folk kan ikke noe for hvilken hudfarge de er født med.

Det er grunnleggende for forsvaret av alles rettigheter. Men Demokratene har gjort «hvithet» til noe politisk.

Nancy Pelosi, flertallsleder i Representantenes hus, sier Trump-støttespillerne som denne uka stormet Kongressen, valgte sin «hvithet fremfor demokratiet».

Demokraten Pelosi gikk i et nettmøte med velgere hardt ut mot den i hovedsak hvite mobben som tok seg inn i Kongressen med makt onsdag.

– Det har vært en åpenbaring for verden å se at det er mennesker i landet vårt, ledet av presidenten, som for øyeblikket har valgt sin hvithet over demokratiet, sa hun.

Pelosi ser ut til å arbeide for avstemning om en ny riksrettstiltale mot president Donald Trump allerede mandag, et trekk som har bred støtte blant partifellene hennes.

Hun sa ingenting lørdag om hvorvidt en endelig avgjørelse er tatt, men sa at Trumps «medvirkning» og «tilskyndelse» både må og vil bli fulgt opp. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.