President Donald Trumps twitterfeed. Foto: J. David Ake /AP / NTB

Twitter og Facebook har stengt kontoene til president Donald Trump i henholdsvis tolv og 24 timer. YouTube har fjernet en video Trump la ut.

Twitter truer med at presidentens konto vil forbli stengt dersom han ikke selv sletter tre meldinger selskapet karakteriserer som «alvorlige brudd på våre regler» innen tolvtimersperioden har gått ut.

Beslutningen om å stenge Trumps konto kom etter at Twitter tidligere onsdag kveld slettet to av presidentens tvittermeldinger. Dette skal være første gang selskapet har slettet noen av presidentens meldinger.

Den ene av de slettede meldingene inneholdt en video hvor Trump oppfordret sine tilhengere til å «gå hjem».

«I know how you feel, but go home and go home in peace. I know you’re in pain. I know you’re hurt», sa Trump i den omlag ett minutt lange videoen.

«We had an election that was stolen from us. It was a landslide election, and everyone knows it, especially the other side. But you have to go home now. We have to have peace. We have to have law and order. We have to respect our great people in law and order. We don’t want anybody hurt», sa presidenten.

I den andre tweeten skrev han at uroen skyldtes uregelmessigheter i persidentvalget.

«These are the things and events that happen when a sacred landslide election victory is so unceremoniously & viciously stripped away from great patriots who have been badly & unfairly treated for so long», skrev Trump i den nå slettede tweeten.

«Go home with love & in peace. Remember this day forever!»

Også Facebook har fjernet Trumps video – og stengt kontoen hans i et døgn.

«This is an emergency situation and we are taking appropriate emergency measures, including removing President Trump’s video», skrev Guy Rosen, Facebooks vice president of integrity, i en tweet onsdag:

«We removed it because on balance we believe it contributes to rather than diminishes the risk of ongoing violence.»