Det er vaksinen Comirnaty fra Pfizer / BioNTec de to omkomne har fått. Her fra vaksinasjon på et sykehjem i Oslo. Foto: Tone Spieler / NTB

Tirsdag ble det kjent at to sykehjemspasienter har dødd etter at de ble vaksinert mot Covid-19.  Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet skriver i en pressemelding at de nå undersøker om dødsfallene har noen sammenheng med koronavaksinen.

I pressemeldingen opplyses det at utvalgte beboere har fått vaksinen «Comirnaty (BioNTec/Pfizer)».

– Tirsdag 5. januar har vi mottatt to meldinger om dødsfall som skjedde noen dager etter vaksinering, skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

–Nå vaksineres de aller svakeste og mest utsatte, som har alvorlige sykdommer. Da vil det sannsynligvis skje dødsfall tett opp til vaksinasjonstidspunktet.  Vi må da vurdere om det er vaksinen som er årsaken til dødsfallet, eller om det er en tilfeldighet at det skjer så kort tid etter vaksinering, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen.

– På norske sykehjem dør det omlag 400 personer i uken. Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet følger nøye med på om dette tallet endrer seg etter at beboere på sykehjem får vaksinen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂